Mézes szójaszószos csirke
Hozzávalók:
A mázhoz:
|
|
Elkészítés:
A máz hozzávalóit egy tálkában alaposan összekeverjük.
Egy sütőzacskóba öntjük, majd hozzáadjuk a tetszőleges csirke darabokat és alaposan összeforgatjuk. Így a zacskóval együtt betesszük a hűtőbe és hagyjuk pácolódni 2-3 órát vagy egy egész éjszakát.
A bepácolt csirkedarabokat vegyük ki a zacskóból és sorakoztassuk egy sütőpapírral bélelt tepsire és süssük 190 fokon kb. 45 percig vagy amíg a csirke teljesen átsül.
A zacskóban maradt pácot öntsük egy kisebb lábosba és melegítsük a tűzhelyen alacsony fokozaton és kenegessük vele a sülő hús tetejét kb 10 percenként.
A kész mézes szójaszószos csirkét ízlés szerinti salátával és rizzsel kínáljuk.