Mézeskalács croissant szilvalekvárral
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A lisztet a mézeskalács fűszerkeverékkel, és a margarinnal elmorzsáljuk.
Hozzáadjuk a tojássárgákat, a rumot vagy rum aromát, a langyos mézet, és összedolgozzuk.
Ha nem áll össze a tészta, akkor adjunk hozzá kevés hideg vizet.
Ha összeállítottuk a mézes tésztát, lefedve 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Egy óra elteltével a tésztát kissé átgyúrjuk, 4 részre osztjuk, majd a cipókat 3 mm vastagságú körökre nyújtjuk.
8 részre vágjuk, kevés szilvalekvárral megkenjük, majd a cikkek szélesebb részétől haladva feltekerjük őket.
Végeit lenyomkodjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt észre sütjük.
Ha meghűltek olvasztott csokoládéval lecsurgathatjuk, de ízlés szerint meghinthetjük vaníliás porcukorral is.
Tipp / megjegyzés:
A tésztát összeállítást követően egy órára hűtőbe kell tenni.