Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Húsvéti nyuszis hidegtál

Húsvéti nyuszis hidegtál

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsvéti nyuszis hidegtál

Húsvéti nyuszis hidegtál

Hozzávalók:

A virslisalátához:

  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 tubus majonéz
  • 2 pár virsli
  • 1 zacskó mexikói zöldségkeverék
  • 3 db alma
  • só, bors
  • 1 kanál mustár
  • 1 dl étolaj

A nyuszi tetejére:

  • 10 dkg füstölt sajt reszelve
  • 10 dkg trappista sajt reszelve
  • 20 dkg párizsi
  • 1 sárgarépa
  • zeller levél
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tejfölt, a majonézt, a sót, a borsot, a mustárt és az olajat alaposan összekeverjük. A mexikói zöldségkeveréket sós
vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
A virslit apró kockára vágjuk, az almát megpucoljuk és szintén felkockázzuk. Mindent a majonézhez adunk
és alaposan össze keverjük.

Egy nagy tányéron kialakítjuk a virslis franciasalátából a nyuszi testét és a fejét. A két fajta reszelt sajtot alaposan összekeverjük és megszórjuk vele a nyuszit. (ez lesz a bundája)

A párizsiból kialakítjuk a nyuszi füleit, lábait, szemét és a farkát.

A répát megpucoljuk ebből kicsit levágunk ez lesz az orra és a szája.
1 pár spagetti tésztát apróra törünk ez a nyuszi bajusza. (de snidlinget is használhatunk hozzá)
A zeller levél lesz a nyuszi alatt a fű.

Értékeld a receptet

kgyorgyi68 (287 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére