Mogyorókrémes macaron
Hozzávalók:A macaronhoz (35 db lett belőle nekem):
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásfehérjéket habverővel, csipet sóval kemény habbá verjük. Közben apránként hozzáadjuk a kristály cukrot, és az átszitált kakaóport. A darált mandulát összekeverjük a porcukorral és óvatosan a habhoz forgatjuk. A masszát nyomózsákba töltjük és sütőpapírral kibélelt tepsire egyforma, kb. 20 Forintos érme nagyságú korongokat nyomunk. Tetejüket megszórjuk a durvára darált mogyoróval.
30 percre félretesszük őket száradni.
Eközben elkészítjük a krémet, amihez a mogyorókrémet összekeverjük a langyos tejjel, a kakaóporral és a mogyoróval. Felhasználásig a hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra és betesszük a macaronnal teli tepsit. 12 percig sütjük légkeveréses fokozaton, majd a sütőből kivéve hűlni hagyjuk.
Miután kihűlt, a nyomózsákból krémet adagolunk rá (nem szabad sokat nyomni!) és összeillesztjük egy másik koronggal.
Tipp / megjegyzés:
Elképedve tapasztaltam, hogy ellentétben azzal, amit kóstoltam ez finoman roppant, majd olvadt szét a számban.
Erre az édességre tényleg igaz, hogy egy falat Mennyország, már értem miért van oda érte mindenki, aki evett már belőle jót ! Érdemes kipróbálni!
nutsnroll.blogspot.co.uk