Főoldal / Birka / Marha / Mustáros borjú tokány

Mustáros borjú tokány

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mustáros borjú tokány

Mustáros borjú tokány 3

Hozzávalók:

  • 50 dkg borjú lábszár
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 db paradicsom
  • 10 dkg póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 3 evőkanál mustár
  • só, őrölt bors ízlés szerint
  • 2 db babérlevél
  • 1 teáskanál morzsolt majoránna
  • 50 dkg liszt
  • 3 db tojás
Elkészítési idő:1óra 45 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Lepirítjuk a felkockázott házi füstölt szalonnát, hozzátesszük az egy ujjnyi csíkokra vágott marha húst, körbepirítjuk és keverjük,hogy ne égjen le.

Hozzáadjuk a sót, és a babérlevelet. Belekeverjük a finomra vágott vöröshagymát, a felkockázott paradicsomot és a karikára vágott póréhagymát. Hozzáadjuk a borsot és a majoránnát, majd a mustárt is.
A bográcsban fedővel lefedve addig főzzük amíg puha nem lesz. A végén ízlés szerint erős paprikát karikázunk bele.

A lisztből és a tojásból víz hozzáadásával és pici sóval nokedlit készítünk, kifőzzük és ezzel tálaljuk az elkészült tokányt.

Mustáros borjú tokány 5.00/5 (2 értékelés)

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére