Főoldal / Főzelékek / Paradicsomos káposzta Marcsi konyhájából

Paradicsomos káposzta Marcsi konyhájából

Paradicsomos káposzta Marcsi konyhájából

Paradicsomos káposzta Marcsi konyhájából

Hozzávalók:

  • 1 kg fejes káposzta
  • 1 liter (házi) paradicsomlé
  • 2-3 ek. sűrített paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 ek. olaj
  • 3 ek. liszt
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1 tk. házi ételízesítő (vagy vegamix)
  • őrölt kömény
  • cukor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, elvágjuk, a torzsákat kivesszük, a káposztát laskára vágjuk.
Feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, őrölt köménnyel, házi ételízesítővel fűszerezzük. Hozzáadjuk a megtisztított és egészben hagyott vöröshagymát majd roppanósra főzzük.

Amíg a káposzta fő, elkészítjük a rántást. Az olajon világosra pirítjuk a lisztet, majd a tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. A tűzre visszatéve átkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a paradicsomlé felét.
Amikor a káposzta megpuhult az egész hagymát kivesszük belőle, nincs rá szükség a továbbiakban.

Hozzáadjuk a paradicsomos rántást. A maradék paradicsomléből apránként adagolunk még a főzelékhez, így beállítva a sűrűségét. Ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd összeforraljuk.

Sült hússal vagy fasírttal fogyasztjuk, de csak önmagában, friss kenyérrel is finom.

Mentés

Mentés

Mentés

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére