Parajos galuska kéksajt mártással
Hozzávalók:
A mártáshoz:
|
|
Elkészítés:
A fokhagymát apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
80 dkg lisztből az 5 tojásból a kiolvasztott parajból galuska tésztát keverünk, ízesítjük sóval, őrölt borssal és a fokhagymával.
Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk,kifőzzük mint a hagyományos galuskát.
A mártáshoz egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadunk kb 10 dkg lisztet és habverővel kevergetve lassan felöntjük tejjel.
Addig főzzük, míg mártás sűrűségű lesz.
Belekeverjük a sajtot, ízesítjük sóval /ha szükséges, mert a sajt sós/ ételízesítővel és borssal.
Tálalásnál a galuskára öntünk a mártásból.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!