Főoldal / Szárnyas Ételek / Petrezselymes csirkelepény párolt rizzsel

Petrezselymes csirkelepény párolt rizzsel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Petrezselymes csirkelepény párolt rizzsel

Petrezselymes csirkelepény párolt rizzsel 2

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 2 cs petrezselyemzöld
  • 2 tojás
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 4-5 szelet száraz kenyér
  • só, őrölt bors, delikát, olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkemellet felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, és megsózzuk.

A petrezselyemzöldet felaprítjuk, majd kevés olajon átpirítjuk.

A kenyérszeleteket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a petrezselyemzöldhöz adjuk. Beletesszük a tojásokat, és a zúzott fokhagymát, majd sóval őrölt borssal, és delikáttal fűszerezzük. Jól összekeverjük a tölteléket, majd tűz felett átforgatjuk.

Egy tűzálló tepsit meghintünk pici delikáttal és őrölt borssal, majd a csirkemell szeleteket szorosan egymás mellé helyezzük.

Ezt követően kanál segítségével a petrezselymes masszát a csirkemell szeletekre helyezzük.

Kevés olajjal meglocsoljuk, alufóliával lefedjük a tepsit, majd a forró sütőbe helyezzük.

Miután a hús megpuhult, a fóliát levesszük a tepsiről, és készre sütjük.

Tipp / megjegyzés:
Tálalhatjuk párolt rizzsel, burgonyapürével, de puha kenyérrel is nagyon finom.

Értékeld a receptet

huszanke (38 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére