Főoldal / Desszertek / Piskóta szelet mákos krémmel meggylikőrrel

Piskóta szelet mákos krémmel meggylikőrrel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Piskóta szelet mákos krémmel meggylikőrrel

Piskóta szelet mákos krémmel meggylikőrrel

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 db tojás
  • 8 ek. kristálycukor
  • 8 ek. finomliszt
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 7 dl tej
  • 8 ek. gríz (búzadara)
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 3 ek. egész mák
  • 2 ek. meggylikőr
  • 4 ek. eperlekvár

A tetejére:

  • 20 dkg fehér csoki
  • 1 ek. vaj

Továbbá:

  • 1 cs. piskóta tallér vagy ízlés szerinti keksz
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Először elkészítjük a két piskótalapot. Az egész tojásokat cukorral kihabosítjuk.
A lisztet összevegyítjük a sütőporral, a tojásos alaphoz szitáljuk és óvatosan beleforgatjuk.  Kettő darab 27x37cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és elosztjuk bennük a tésztát. A tetejét egyenesre elsimítjuk, majd az előmelegített sütőben 10-10 perc alatt megsütjük a lapokat.

A megsült lapokat rácson hagyjuk kihűlni.
Addig a tejben elkeverjük a grízt és sűrű pépet főzünk belőle. Az edényt hideg vízbe tesszük és úgy hűtjük ki a krémet.
A puha vajat a porcukorral kihabosítjuk és beleforgatjuk a kihűlt grízes alapba. Hozzáadjuk a meggylikőrt, majd a szemes mákot és ismét kihabosítjuk. A krémet 2 részre osztjuk.
A tálcára tesszük az első piskóta lapot és megkenjük forró eperlekvárral. Majd a lekvárra rákenjük a krém első felét.

A kekszet sorban rárakjuk a krémre és megkenjük meggylikőrrel. A kekszre rákenjük a krém másik felét majd befedjük a második piskótalappal. Hűtőbe rakjuk 3 órára.

Mikor a krém megdermedt, egy tálcát teszünk a felső piskótalap tetejére és 3 kg cukorral lenyomjuk. A hűtőben hagyjuk éjszakára.

Másnap vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét. A felső lapot megkenjük forró eperlekvárral és rásimítjuk a csokimázat. Ha megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Jó étvágyat kívánok hozzá.

Piskóta szelet mákos krémmel meggylikőrrel 5.00/5 (1 értékelés)

Izabela Ráczová (61 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére