Főoldal / Sertés ételek / Pulled pork naan szendvics, amerikai káposztasalátával

Pulled pork naan szendvics, amerikai káposztasalátával

 Pulled pork naan szendvics, amerikai káposztasalátával

Pulled pork naan szendvics, amerikai káposztasalátával

Hozzávalók:

A pulled pork-hoz (tépett hús):

  • 2 kg sertéscomb vagy lapocka
  • 2 tk. pirospaprika
  • 1 tk. őrölt bors
  • 1 tk. őrölt fűszerkömény
  • 1 tk. római kömény
  • 2 tk. fokhagymapor
  • 1 tk. oregano
  • 1 tk. majoranna
  • 1 tk.koriander
  • 2 ek. só
  • 1 tk. paradicsomszósz (vagy sűrített paradicsom)
  • 6 ek. olaj
  • 3-4 ek víz
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 dl ketchup
  • 2 ek. barna cukor
  • 2 ek. borecet (vagy almaecet)

2 ek. szójaszósz
A naan kenyérhez:

  • 50 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 tk. só
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 3 dl langyos víz
  • 4 ek. joghurt
  • 8 ek. olvasztott vaj
  • kb. 4 ek. olaj (a kenyerek sütéséhez)

A káposztasalátához:

  • 1 kisebb fej káposzta (kb. 70 dkg)
  • 2 db közepes sárgarépa (kb. 20 dkg)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,5 tk. só
  • 10 ek. majonéz
  • 5 ek. tejföl
  • 1-1,5 ek. méz
  • 1 ek. fehérborecet
  • 1 kk. őrölt bors
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 3000-4000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cukrot, és a száraz fűszereket elvegyítjük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, az olaj felét, a vizet és alaposan összekeverjük. A fűszeres mázat a húsba masszírozzuk.
A maradék olajat egy lábosban felhevítjük és minden oldalán megpirítjuk a húst. Mellédobjuk az apróra vágott vöröshagymát, felöntjük ketchuppal, vízzel, fehérborecettel, és a szójaszósszal. Ha a szósz felforr, lefedjük a lábost alufóliával és betesszük a 130 fokra előmelegített sütőbe 3,5 órára.

Sütés közben többször ránézünk és beecseteljük a tetejét a mellette rotyogó szósszal. Kitakarás után kb. 30 percig sütjük még változatlan hőfokon.
Majd kivesszük a sütőből és újabb 30 perc pihentetés után két villával szálasra bontjuk és összeforgatjuk a szaftjával.

Elkészítjük a naan kenyeret és a káposzta salátát. (erre bőven van idő amíg a hús sül).

Egy tálba rakjuk a liszt felét. A közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos vizet és kicsit összekeverjük, majd letakarva 30 percig pihentetjük.
Pihentetés után hozzákeverjük a többi hozzávalót, és egy kicsit megdagasztjuk de csak annyira hogy összeálljon a tésztánk.Újból letakarjuk és 15 percig pihentetjük.
Lisztes munkafelületen jól átgyúrjuk a tésztát, ha szükséges adunk hozzá még egy kicsi lisztet, mert az a lényeg hogy ne ragadjon a tésztánk.
8 részre osztjuk és kis gömböcöket formázunk belőlük. Letakarva pihentetjük 5 percig.
3-4 mm vékonyra a palacsinta sütőnk méretére nyújtjuk a cipókat.

A palacsinta sütő serpenyőt felhevítjük, kevés olajjal bekenjük és az első kinyújtott lapot belerakjuk.
Nagyon gyorsan sül. Célszerű rögtön egy ecset segítségével megkenni a kenyerünk tetejét is olajjal. Ahogy szépen felhólyagosodik megfordítjuk és fél perc alatt készre sütjük.
Közepes lángon kb 2-3 perc alatt megsülnek.

A káposztasalátához a káposztát, és a répát vékony csíkokra vágjuk vagy legyaluljuk. A hagymát vékonyan felszeleteljük. Megsózzuk, átforgatjuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük az öntetet.

A majonézt, a tejföllel, a mézzel, a fehérborecettel és a borssal elkeverjük. Megkóstoljuk, és ha szükségesnek érezzük utána ízesítünk.
A káposztára öntjük, összeforgatjuk és a hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek.

Ha minden elkészült következik a szendvics összeállítása.
Egy előmelegített (vagy frissen sütött) naan kenyeret leterítünk.
Az egyik felére teszünk egy adagot a káposztasalátából, megkoronázzuk egy adag tépett hússal, ízlés szerint megszórhatjuk friss zöldfűszerekkel, újhagymával is majd félbehatjuk.
Jó étvágyat kívánok!

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére