Főoldal / Torták / Raffaello torta

Raffaello torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Raffaello torta

Raffaello torta

Hozzávalók:

22-24cm-es tortaformához

A kakaós piskótához:

  • 6 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 ek. holland kakaópor
  • 1/2 dl olaj
  • 1/2 dl víz
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 125g mascarpone
  • 2 cs. kókuszos pudingpor
  • 3 ek. kókusz reszelék
  • 7 dl tej
  • 3 ek. cukor
  • 3 dl tejszín

A díszítéshez:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • marcipán rózsa
  • raffaelló golyók
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a csipet sóval és a cukor felével kemény habbá verjük.

A tojás sárgáját a maradék cukorral, az olajjal és a vízzel kikeverjük.
A felvert habot és a sárga masszát óvatosan összekeverjük majd beleforgatjuk a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20perc alatt megsütjük.

A tejet a pudinggal a szokásos eljárással felfőzzük és kihűtjük. A mascarponét krémesre kikeverjük. A tejszínt habbá verjük egy fixálóval és 3 dkg porcukorral. Végül a kókuszreszeléket is beleforgatjuk. A kókuszos tejszínt összekeverjük a mascarponeval.

A tortalapot 4 lappá vágjuk majd megtöltjük a kókuszos krémmel. Hűtőbe tesszük 1 órára.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és bevonjuk vele a torta tetejét úgy, hogy az oldalára is szépen lecsurogjon. Amikor a csokoládé megszilárdul habrózsával és kókuszgolyókkal díszítjük.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére