Rókagombás leves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az apró kockára vágott hagymát a felhevített olajon üvegesre pároljuk.
A sárgarépát és a zöldséget megpucoljuk és tetszés szerint felszeleteljük. A pirított hagymához adjuk, átforgatjuk majd egy fél deci vizet is öntünk rá.
Sózzuk, kicsit pároljuk, majd amikor a zöldségek félpuhák hozzáadjuk a rókagombát.
Az egészet felöntjük kb. fél liter vízzel, és meghintjük apróra vágott petrezselyemmel. Addig főzzük, míg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
Amikor elkészült, hozzáadjuk a főzőtejszínt és ha kell még vízzel pótoljuk. A tejfölt csomómentesre kikeverjük a liszttel és hőkiegyenlítéssel a levesbe keverjük.
Jó étvágyat kívánok!