Főoldal / Sertés ételek / Sertéskaraj uborkás hagymamártással

Sertéskaraj uborkás hagymamártással

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sertéskaraj uborkás hagymamártással

Sertéskaraj uborkás hagymamártással

Hozzávalók:

  • 1 kg szeletelt csontos sertéskaraj

Mártáshoz:

  • 5 db savanyú uborka
  • 4 db lilahagyma
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 ek tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek liszt
  • pirospaprika, bors, magyaros fűszerkeverék
  • olaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A húst kissé kiklopfoljuk és feltesszük vízbe főni.
A mártást elkészítjük, a hagymát karikára vágjuk és az olajban megdinszteljük.

Ha kész, felöntjük a tejszínnel, beletesszük a fűszereket, fokhagymát, lisztet, tejfölt és az apróra vágott uborkát.

A húst kissé lepirítjuk olajon, ha megfőtt, ráöntjük a mártást és 1-2 perc alatt összefőzzük.
Tálaljuk rizzsel vagy főtt burgonyával.

Tipp / megjegyzés:
Szeretjük a húsételeket, de mártással különleges ízt lehet neki adni. A mártásokot általában én találom ki és készítem is el, ez egy saját recept.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére