Színes Mézeskalács
Hozzávalók:
Díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A megolvasztott mézet, és margarint elkeverjük a porcukorral, tojással és a fűszerkeverékkel.(fontos hogy a méz ne legyen túl meleg, mert akkor a tojás kicsapódik benne)
A szódabikarbónával elkevert lisztet apránként hozzáadagoljuk a mézes keverékhez. Kidolgozzuk a mézes tésztát, és folpackba csomagoljuk.
Egy éjszakát hűvös helyen pihentetjük.
Másnap lisztezett deszkán fél centi vastagságúra kinyújtjuk, és tetszőleges alakú formákkal kiszúrjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük őket. ( a sütési idő kb 8perc, ha túlsütjük a mézeskalács kemény lesz, de idővel pléh dobozban tárolva így is visszapuhul)
A mézesek tetejét színes cukormázzal tetszés szerint díszítjük.