Tejszínes gombás csirkemell nokedlivel
Hozzávalók:
A nokedlihez:
|
|
Elkészítés:
A csirkemellet lapjában félbevágom, így két darabot kapok. Sózom, borsozom, teszek rá kakukkfüvet, meglocsolom olívaolajjal, és berakom a hűtőbe pácolódni.
Másnap egy serpenyőben olajon mindkét oldalát 5 percig sütöm, majd kiveszem.
A serpenyőben visszamaradt olajban az aprított hagymát,fokhagymát, majd a felszeletelt gombát is megpirítom, majd fűszereztem és facsarok rá citromlevet.
Visszateszem a serpenyőbe a csirkemell szeleteket, öntök rá kevés vizet, és tovább párolom.
Végül hozzáadom a fehérbort és a tejszínt, összeforralom.
A nokedli hozzávalóit egy tálban csomómentesre keverem, és lobogó sós vízbe szaggatom, ha feljön a víz tetejére 1 perc múlva leszűröm.
A tejszínes gombás csirkemellet a nokedlivel tálalom.