Főoldal / Desszertek / Tiroli rétes

Tiroli rétes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tiroli rétes

Tiroli rétes

Hozzávalók:

  • 1 cs. mirelit leveles tészta
  • fél kiló túró
  • 1-2 kanál tejföl
  • 30 deka magozott meggy
  • 10 deka zsemlemorzsa
  • kevés olaj
  • 1 tojás sárgája +1a kenéshez
  • 1 citrom leve
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 15 deka cukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Amíg a tészta kienged addig elkészítem a töltelékeket.

Az olajat felhevítem és hozzáadom a morzsát. Addig pirítom állandó keverés mellett amíg szép világos barna nem lesz, ekkor 1 deci forró vízzel felengedem és villával szét töröm. Hagyom kihűlni.

A túrót összetöröm, adok hozzá cukrot, tejfölt, tojás sárgáját, egy kevés morzsát 1 kanállal csupán, és 1cs vaníliás cukrot.

A meggyet kimagoztam cukorral megszórtam.

A kiengedett tésztát két felé vágtam és kettő lapot nyújtottam ki belőle.

A meggyet a cukorból kifacsartam és a morzsával összekevertem. Az egyik tészta közepébe tettem a meggyes tölteléket.

A másik közepére a túrósat.

Az egyik oldalát a tésztának felhajtottam, tojással megkentem, a másik oldalát pedig ráhajtottam.

A tetejét tojással lekentem, és 180fokos sütőbe megsütöttem.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére