Töltött paprika és paradicsom paradicsom szószban
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A rizst már reggel beáztatom.
A paprikák tetejét levágom, a magházat eltávolítom.
A paradicsomok sapkáját levágom, belsejüket egy kanállal kivájom, beleteszem egy keverőtálba.
A hagymákat aprítom. A krumplikat megpucolom, kockára vágom.
Egy keverőtálba teszem a darált húst, hozzá a hagymákat, a paradicsomok belsejét és a rizst.
Beleütöm a tojást, fűszerezem, egy villával összekeverem. Megtöltöm a paprikákat és a paradicsomokat.
A Hot Pan-be locsolok kevés olajat, belerakom a paradicsompürét, ketchupot, chili szószt, sózom, borsozom, szórok rá bazsalikomot, metélőhagymát, fokhagyma petrezselyem fűszerkeveréket, a csirkehús leves kockát belemorzsolom, öntök rá vizet, belepakolom a paprikákat, paradicsomokat és a krumplit.
Lefedem, és kb. fél óra alatt megfőzöm.
Sokan tesznek bele cukrot és a végén berántják. (én nem szoktam)
A végén locsolok rá fehérbort.
Petrezselyemmel díszítve tálalom.