Túrós batyu györgyi konyhájából
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a zsírt, a tojást, az élesztőt, a maradék tejet és a cukrot összekeverjük, és mint a nokedlit, úgy ki dagasztjuk. De azért keményebb legyen kicsit. (Ha nem elég puha, tegyünk még bele tejet, ha túl puha, akkor meg lisztet.)
A tésztát, lisztezett deszkára borítjuk és kinyújtjuk, majd felkockázzuk.
A túrót a 2 tojássárgájával, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, és a mazsolával (vagy ahogy szereti a család) kikeverjük. A végén beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.
A tésztákat megtöltjük túróval, és apró batyukat készítünk belőlük. Zsírozott, vagy papírral bélelt tepsibe tesszük, és megtöltve hagyjuk kelni kb 20-30 percet.
Ha megkelt, akkor 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 15 perc alatt megsütjük. Ha szép aranyszínű, és érezzük az illatát akkor elkészült.