Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Túrós vajas puffancsok mogyorós csokival töltve

Túrós vajas puffancsok mogyorós csokival töltve

Túrós vajas puffancsok mogyorós csokival töltve

Túrós vajas puffancsok mogyorós csokival töltve

Hozzávalók:

  • 25 dkg cottage cheese vagy friss túró
  • 22,5 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • pici só
  • 2 ek. cukor (nálam nyírfacukor) ha sós a töltelék, ez elhagyható

A töltelékhez:

  • 10 dkg mogyorós csoki (lehet akármi)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vajat, a cottage cheese-t (vagy túrót), a sót és a nyírfacukrot betesszük a mixer táljába és jó alaposan összedolgozzuk. A lisztet is hozzáadva összedolgozzuk a tésztát. A tésztát folpackba csomagoljuk, és egy ékszakára a hűtőbe tesszük.

Reggel elővesszük, negyed órát hagyjuk a pulton melegedni, majd lisztezett lapon 3-4 milliméter vastagra kinyújtjuk.

A ravioli készítőt használunk, kiszúrjuk a tésztát, a közepébe egy-egy darabka csokit teszünk, majd a kis szerkentyűvel összenyomjuk. Sütőpapíros tepsire rakjuk őket és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Halványsárgára kell csak pirulnia, és ha langyosra hűlt, már fogyasztható is.

Hagyj üzenetet Névtelen Üzenet visszavonása

A lap tetejére