Vaníliakrémes kakaós meggyes szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat, a cukrot, a tejet és az olajat egy tálba tesszük, robotgéppel összekeverjük.
A lisztet, a kakaóport és a sütőport egy másik tálban elvegyítjük. A tojásos krémhez forgatjuk. Egy közepes méretű (25×32 cm-es) tepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a tésztát. A lecsöpögtetett meggyet a tetejére szórjuk, majd 170 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet.
A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliával, a liszttel és tejjel csomómentesre kikeverjük, majd kis lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik. Amikor elkészült, kihűtjük.
A tejszínt habbá felverjük és a kihűlt krémbe keverjük.Ízlés szerint adhatunk hozzá még vaníliaaromát, ha még vaníliásabb krémre vágyunk.
A krémet a tészta tetejére simítjuk és megszórjuk a kókuszreszelékkel.
Legalább egy órára hűtőbe tesszük, majd szeletelve kínáljuk.