Vaníliás gyümölcstorta sütés nélkül
Hozzávalók:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
Egy kerek jénai tálat kibélelünk folpackkal, majd kirakom rumos tejben éppen csak megforgatott babapiskótákkal, először az alját, majd körben is.
A vaníliás pudingot a cukorral és 1 liter tejjel sűrűre főzzük, majd még melegen belekeverjük a vajat. Ha kihűlt, belekeverjük az apróra vágott gyümölcsöket, a diót, a csokoládé darabkákat és a mazsolát.
A babapiskótát befedjük egy adag krémmel, amire egy újabb réteg áztatott piskóta következik. Addig folytatjuk a rétegezést míg tartanak a hozzávalók.
Legfelülre piskóta kerül, majd beborítjuk folpackkal és nehezéket teszünk rá. Így kerül egy éjszakára a hűtőbe.
Másnap kiborítjuk, levesszük róla a folpackot és felvert tejszínhabbal bevonjuk. Ízlés szerint friss gyümölccsel, mandulaforgáccsal díszítjük.
Lehet kerek tortasütőben is csinálni természetesen.
Én friss gyümölcsöket / narancs, eper, fagyasztott málna/ és befőttet is teszek bele, őszibarackot, meggyet feltétlen. Kivit nem használok, mert megkeseredik.
A dió, csoki nagyon finom ahogy ropog benne.
Próbáljátok ki, mert nagyon finom.
A receptet beküldte: Békefi Zsuzsi