Főoldal / Desszertek / Vaníliás sárgabarackos pite

Vaníliás sárgabarackos pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vaníliás sárgabarackos pite

Vaníliás sárgabarackos pite

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 1 db előnyújtott, hűtött leveles tészta

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 kk. vanília kivonat
  • 3 db tojássárgája
  • 1 cs. vaníliás puding (főzős)

A tetejére:

  • 5-8 db sárgabarack

A tálaláshoz:

  • vanília fagylalt
  • tejszínhab
  • porcukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Készítsük el a tölteléket.
A mascarponet keverjük ki a porcukorral és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a vanília kivonatot, a tojások sárgáját, majd a tejföllel és a pudingporral keverjük simára.

A barackokat mossuk meg, vágjuk ketté és távolítsuk el a magját.

Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki, majd a papírral együtt helyezzük bele a tepsibe úgy, hogy pereme is legyen.
Öntsük a tésztára a krémet és simítsuk el.
Ízlés szerint rakjuk ki több vagy kevesebb barackkal és toljuk be a 165-170 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe kb 20 percre. (Alsó felső sütés 175-180 fok)

A sütőből kivéve a sárgabarackos pitét a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral/fahéjas porcukorral megszórva, vanília fagylalttal és tejszínhabbal kínáljuk.
De fagylalt és tejszínhab nélkül is fenséges.

Jó étvágyat kívánok!

Vaníliás sárgabarackos pite 4.00/5 (4 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére