Vörösboros sült csülök hagymás krumpliágyon
Hozzávalók:A csülökhöz:
A gombapaprikáshoz:
|
|
Elkészítés:
A csülköt alaposan megmossuk, majd beletesszük egy fazékba. Öntünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Beletesszük a babérlevelet, a fokhagymát és a borsot. Lassú tűzön kb. másfél órát főzzük.
Közben megfőzzük a krumplit héjában,majd megpucoljuk, felkarikázzuk, és egy kizsírozott tepsibe lerakjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd befedjük a felkarikázott hagymával.
Amikor megfőtt a csülök, leszedjük a csontról, és elosztjuk a hagymás krumpli tetején. Teszünk rá zsírt, rozmaring és kakukkfű szálakat, letakarjuk egy alufóliával, és betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe.Hőlégkeverésen 1 órát sütöm.
Amíg a csülök sül, felaprítjuk a hagymákat, felszeleteljük a gombát, a hegyes paprikát, és felvágjuk a paradicsomot.
Egy serpenyőben olajon megpirítjuk a hagymát, a paprikát, majd rádobjuk a gombát és a paradicsomot. Ízlés szerint fűszerezzük, és 15 perc dinsztelés után megszórjuk liszttel. Ráöntjük a bort, rákanalazzuk a tejfölt, összekeverjük, és pár perc alatt összeforraljuk.
A csülökről 1 óra elteltével levesszük a fóliát, locsolunk rá vörösbort, és 200 C fokon még 30 percig grillezzük.
A csülköt a hagymás krumplival és gombapaprikással tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Sertéscsülök már számtalan bejegyzésemben szerepelt. Ez most egy újdonság. Remélem ez is ízleni fog, ha kipróbáljátok.