Főoldal / Sertés ételek / Vörösboros sült csülök hagymás krumpliágyon

Vörösboros sült csülök hagymás krumpliágyon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros sült csülök hagymás krumpliágyon

Vörösboros sült csülök hagymás krumpliágyon 1

Hozzávalók:

A csülökhöz:

  • 1 db kisebb sertéscsülök (kb. 50 dkg)
  • 1 db babérlevél
  • 1 db fokhagyma gerezd
  • 3 db fekete bors
  • 6 db burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 6 szál kakukkfű
  • őrölt fekete bors
  • 0,5 dl vörösbor 
  • 1 ek disznózsír

A gombapaprikáshoz:

  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili
  • 1 db paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • 1 dl vörösbor
  • 1 ek liszt
  • 1 dl tejföl
  • olíva olaj
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csülköt alaposan megmossuk, majd beletesszük egy fazékba. Öntünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Beletesszük a babérlevelet, a fokhagymát és a borsot. Lassú tűzön kb. másfél órát főzzük.

Közben megfőzzük a krumplit héjában,majd megpucoljuk, felkarikázzuk, és egy kizsírozott tepsibe lerakjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd befedjük a felkarikázott hagymával.

Amikor megfőtt a csülök, leszedjük a csontról, és elosztjuk a hagymás krumpli tetején. Teszünk rá zsírt, rozmaring és kakukkfű szálakat, letakarjuk egy alufóliával, és betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe.Hőlégkeverésen 1 órát sütöm.

Amíg a csülök sül, felaprítjuk a hagymákat, felszeleteljük a gombát, a hegyes paprikát, és felvágjuk a paradicsomot.

Egy serpenyőben olajon megpirítjuk a hagymát, a paprikát, majd rádobjuk a gombát és a paradicsomot. Ízlés szerint fűszerezzük, és 15 perc dinsztelés után megszórjuk liszttel. Ráöntjük a bort, rákanalazzuk a tejfölt, összekeverjük, és pár perc alatt összeforraljuk.

A csülökről 1 óra elteltével levesszük a fóliát, locsolunk rá vörösbort, és 200 C fokon még 30 percig grillezzük.

A csülköt a hagymás krumplival és gombapaprikással tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Sertéscsülök már számtalan bejegyzésemben szerepelt. Ez most egy újdonság. Remélem ez is ízleni fog, ha kipróbáljátok.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére