Főoldal / Desszertek / Zabkása, bogyós gyümölcsökkel

Zabkása, bogyós gyümölcsökkel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zabkása, bogyós gyümölcsökkel

Zabkása, bogyós gyümölcsökkel

Hozzávalók:

  • 160 g zabpehely
  • 6 dl víz vagy tej vagy szójatej ízlésed szerint
  • egy csipet só
  • 1 evőkanál nyírfacukor, (de helyettesíthető mézzel vagy egyéb édesítőszerrel)

A feltéthez:

  • 2 evőkanál friss málna
  • 3 evőkanál friss kék áfonya
  • (de lehet eper, szeder…)
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy lábasba beleöntjük a zabpelyhet, és adjuk hozzá a vizet (vagy tejet, szójatejet). Keverjük jól össze, adjuk hozzá a csipet sót és a nyírfacukrot, majd lassú tűzön folyamatos kevergetés közben főzzük 5- 6 percig, amíg krémes állagú nem lesz. Ekkor vegyük le a tűzről, tegyük kis tálkába és adjuk hozzá a gyümölcsöket. Már fogyaszthatjuk is.

Ez csak egy verzió, de adhatunk hozzá különböző magokat is (pl.: mandula, kesudió), ízesíthetjük fahéjjal, vaníliával, keverhetünk hozzá aszalt gyümölcsöket vagy egyéb friss gyümölcsöt (pl.: banánt karikákra vágva, fügét, őszibarackot) kedvünk szerint. A lehetőségek tárháza végtelen, az alapreceptet használva készítsük el ízlésünk szerint, és fogyasszuk egészséggel.

Tipp / megjegyzés:
Egy igazán tápláló és finom reggeli, amivel rengeteg vitamint, rostot és tápanyagot juttatunk be a szervezetünkbe. Ha unod a szendvicseket, akkor próbáld ki, hidd el nem fogod megbánni. Nagyon sokféleképpen lehet variálni, nyugodtan engedd szabadjára a fantáziádat.

Zabkása, bogyós gyümölcsökkel 5.00/5 (2 értékelés)

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

A lap tetejére