Zöldalmás szelet
Hozzávalók:A tészta hozzávalói:
A krém hozzávalói:
A tetejére
|
|
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral, csipet sóval habosra kikeverem, közben lassan hozzáadom az olajat és ezzel is kihabosítom. (fehéredésig kell keverni)
Majd lassan hozzáadom a tejet is és a sütőporral elkevert lisztet.Egynemű, sima masszává keverem.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra simítom és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütöm.. (A tepsi mérete 24X22 cm-es.)
Amikor a tészta kisült még melegen rákenem a cukorral elkevert tejfölt, és hagyom, hogy a tészta kihűljön.
Eközben elkészítem a krémet.
A vízben a pudingot csomómentesre kikeverem, és a cukorral együtt kis lángon az egészet besűrítem, majd hozzáadom az italporokat is.
A megfőzött krémet langyosra kihűtöm, és a tejfölös tészta tetejére simítom.
Hűtőbe teszem dermedni, ha teljesen kihűlt nagyon szépen lehet majd szeletelni.
A zöldalmás szelet bármilyen ízű italporral elkészíthető (persze ekkor már nem zöldalmás az elnevezése).
Nagyon finom, gyorsan elkészíthető sütemény.