Alj nélküli túrós áfonyával – normál és paleo
Hozzávalók:Az alsó réteghez:
A tetejére:
A szóráshoz:
A paleo változathoz:
A tetejére:
A szóráshoz:
|
|
Elkészítés:
Az alsó réteg hozzávalóit összeturmixoljuk, hogy minél krémesebb állaga legyen, majd egy közepes méretű, kókuszvajjal kikent jénaiba simítjuk.
A tetejére valókat simára kikeverjük, majd egy evőkanál segítségével a jénaiban lévő réteg tetejére csurgatjuk. Elsimítjuk a tetejét, és megszórjuk áfonyával. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt szép pirosra megsütjük.
Tipp / megjegyzés:
Annyira egyszerű és gyümölcs nélkül is lehet sütni, vagy áfonya helyett meggyel, cseresznyével, barackkal, stb. Természetesen a nem paleo változat az nem glutén és laktóz-mentes