Főoldal / Hal ételek / Süllő szalonnával fokhagymával spékelve

Süllő szalonnával fokhagymával spékelve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Süllő szalonnával fokhagymával spékelve

Süllő szalonnával fokhagymával spékelve

Hozzávalók:

  • 1 db 1,5-2 kg-os süllő
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 pohár tejföl
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:3000-4000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A süllőt megtisztítjuk és beirdaljuk. Sózzuk kívül-belül.

Csíkokra szeljük a szalonnát és a fokhagymát is. Megtűzdeljük velük a halat.Minden vágásba kerüljön szalonna és fokhagyma is.

Kizsírozott tepsibe tesszük és előmelegített sütőben, közepes hőfokon 15 percig sütjük. Majd kivesszük,rákenjük a tejfölt és visszatesszük a sütőbe, amíg rápirul.

Tipp / megjegyzés:
Nagyon finom, ünnepi étel. Nálunk a Szenteste nem múlhat el nélküle.

Értékeld a receptet

kricsu (43 Recept)

Szeretek főzni, szeretek a főzős oldalakon új dolgokat tanulni.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére