Főoldal / Desszertek / Almás pite ahogy a Nagymamám csinálta

Almás pite ahogy a Nagymamám csinálta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás pite ahogy a Nagymamám csinálta

Almás pite ahogy a Nagymamám csinálta

Hozzávalók:

Hozzávalók 40×30-cm tepsihez:
A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg zsír
  • 4 db tojás sárgája
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 kis pohár tejföl
  • csipet só
  • 15 dkg kristálycukor

A töltelékhez:

  • 2 kg alma
  • 15 dkg kristálycukor / almától függően /
  • őrölt fahéj

A tetejére:

  • 1 db tojás a kenéshez
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük.
A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle.

A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére.
A tepsibe helyezzük az egyik lapot, ráhalmozzuk a tölteléket majd, befedjük a másik lappal.

Egy felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Almás pite ahogy a Nagymamám csinálta 4.11/5 (9 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére