Főoldal / Reform ételek / Almás sajttorta

Almás sajttorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás sajttorta

Almás sajttorta

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 40 g darált sótlan mogyoró (vagy mandula)
  • 45 g kókuszliszt
  • édesítő pici forró vízben feloldva
  • pici almalé (annyi, hogy ezeket összekeverve a tortaalap aljába lehessen nyomkodni a masszát)

A krémhez:

  • 340 g görög joghurt
  • 50 g zsírszegény sajtkrém (jelen esetben Tolle)
  • 108 ml tojásfehérje
  • vanília kikaparva vagy aroma
  • fahéj
  • édesítő feloldva

A tetejére:

  • 3 közepes alma
  • zselatin
  • édesítő
  • pici citromlé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az alap hozzávalóit összekeverjük, és egy tortaforma aljába nyomkodjuk. Megsüthetjük, de hagyhatjuk így is.

A krémhez robotgéppel összekeverjük az alapanyagokat, és a tortalapban lévő alapra öntjük. 170fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Figyeljük, hogy nehogy nagyon kiszáradjon. A lényeg, hogy belül rezgős maradjon a krém.

Mikor megsült, hagyjuk hűlni, később hűtőbe is rakhatjuk.

Megpucoljuk az almákat. Az egyiket pürésítsük le, adjunk hozzá kb. 1-1,5 dl vizet, és a zselatinnal, édesítővel és egy kicsi citromlével főzzük fel (mehet bele fahéj is).

A másik két almát daraboljuk kis kockákra.

Ha megszilárdult a sajttortánk, akkor szórjuk meg az almadarabokkal, óvatosan öntsük rá az almazselét, és hagyjuk hűlni.
12 szeletre felvágva kínáljuk.

Tápanyagtartalma 1 szeletnek:
Energia: 92,4 Kcal
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 7,2 g
Zsír: 5,1 g

Értékeld a receptet

Andi1 (5 Recept)

További recepteket találsz tőlem a http://gasztrofitnesz.cafeblog.hu/ oldalon.


Szólj hozzá!

A lap tetejére