Főoldal / Desszertek / Amerikai krémes Marcsi konyhájából

Amerikai krémes Marcsi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Amerikai krémes Marcsi konyhájából

Amerikai krémes Marcsi konyhájából

Hozzávalók:

(35×30 cm-es tepsihez):

A tésztához:

  • 7 tojás sárgája
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 ek. kakaó (holland)
  • 10 ek. víz
  • 2 ek. olaj

A krémhez:

  • 7 tojás fehérje
  • 8-10 ek. cukor ( ízlés szerint )
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 6 dl tej

A tetejére:

  • 4 dl Hulala tejszín
  • reszelt csokoládé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a vizet és az olajat majd elkeverjük.

A lisztet egy tálban elvegyítjük a sütőporral és a kakaóporral, majd a tojásos keverékhez szitáljuk és kikeverjük. Ezután a tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon ( kb. 180 fok ) 20 percig sütjük a piskótát.

Amíg a piskóta sül elkészítjük a krémet. A pudingporból, a tejből és a vaníliás cukorból a megszokott módon készítsünk pudingot, és jól sűrítsük be. A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá. Még forrón keverjük össze a habbal és kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe további 10-15 percre, közepes hőfokon. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni.

A kihűlt sütemény tetejére simítsuk rá a felvert tejszínt, majd díszítsük csokoládé reszelékkel.

Amerikai krémes Marcsi konyhájából 4.83/5 (6 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére