Főoldal / Desszertek / Ananászos szelet Izabela konyhájából

Ananászos szelet Izabela konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Ananászos szelet Izabela konyhájából

Ananászos szelet Izabela konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához laponként:

  • 3 db tojás
  • 3 ek. kristálycukor
  • 3 ek. rétesliszt
  • 1 kk. sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 1 cs. banános pudingpor
  • 4 ek. gríz (búzadara)
  • 8 dkg porcukor
  • 12 dkg vaj
  • 1 ek. konyak

A lekváros réteghez:

  • 400 ml sárgabaracklekvár
  • 40 g banános pudingpor
  • 1 dl víz

A rétegezéshez:

  • 1 doboz befőtt ananász

A tetejére:

  • 200 g fehér csoki
  • 1 kocka keserű csoki
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Először elkészítem a krémet.
A tejben elkeverem a banános pudingport és a grízt, majd sűrű pépet főzök belőle. Az edényt a pudinggal hideg vízben hűtöm ki. A vajat a porcukorral kihabosítom, majd hozzá kanalazom a kihűlt pudingot is és végül hozzáadom a konyakot és kikeverem. A krémet hűtőbe rakom dermedni.

Megsütöm a piskótát.
A tojást cukorral kihabosítom. A lisztet, a sütőport, és a szódabikarbónát összevegyítem, majd hozzászitálom a alaphoz, és óvatosan beleforgatom.
A tepsit sütőpapírral kibélelem, a tésztát beleöntöm és elsimítom. Sütőt 180 fokra előmelegítem ki és sütöm a lapot 10 perc alatt.
Ezt a folyamatot összesen négyszer végzem el, tehát a tészta hozzávalóiból négyszeres mennyiségre van szükség.

Mikor minden kész összeállítom a sütit. A tálcára teszem az első lapot, és elkészítem a felturbózott lekvárt. Felteszem melegíteni a lekvárt, majd amikor forró, hozzáöntöm a vízben elkevert pudingot, és sűrűre főzöm.

Még forró állapotban ráöntöm a lapra, elsimítom egyenesre és azonnal ráteszem a következő lapot. A második lapot  vékonyan megkenem forró lekvárral, és rákenem a fele banános krémet, majd a tetejére sorakoztatom a felvágott ananászt és jön a krém másik fele és befedem a harmadik lappal.
A harmadik lapot szintén megkenem forró lekváros-pudingos krémmel és befedem az utolsó negyedik lappal. Hűtőbe rakom.

Másnap vízgőz felett elkészítem a csokimázat, ráöntöm a sütemény tetejére, elsimítom és a hűtőbe rakom ismét dermedni.
Szeletelve kínáljuk.
Aki szeretné díszítheti félretett krémmel vagy ananász darabokkal.

Ananászos szelet Izabela konyhájából 5.00/5 (2 értékelés)

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Hagyj üzenetet Névtelen Üzenet visszavonása

A lap tetejére