Ananászos szelet Izabela konyhájából
Hozzávalók:A tésztához laponként:
A krémhez:
A lekváros réteghez:
A rétegezéshez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Először elkészítem a krémet.
A tejben elkeverem a banános pudingport és a grízt, majd sűrű pépet főzök belőle. Az edényt a pudinggal hideg vízben hűtöm ki. A vajat a porcukorral kihabosítom, majd hozzá kanalazom a kihűlt pudingot is és végül hozzáadom a konyakot és kikeverem. A krémet hűtőbe rakom dermedni.
Megsütöm a piskótát.
A tojást cukorral kihabosítom. A lisztet, a sütőport, és a szódabikarbónát összevegyítem, majd hozzászitálom a alaphoz, és óvatosan beleforgatom.
A tepsit sütőpapírral kibélelem, a tésztát beleöntöm és elsimítom. Sütőt 180 fokra előmelegítem ki és sütöm a lapot 10 perc alatt.
Ezt a folyamatot összesen négyszer végzem el, tehát a tészta hozzávalóiból négyszeres mennyiségre van szükség.
Mikor minden kész összeállítom a sütit. A tálcára teszem az első lapot, és elkészítem a felturbózott lekvárt. Felteszem melegíteni a lekvárt, majd amikor forró, hozzáöntöm a vízben elkevert pudingot, és sűrűre főzöm.
Még forró állapotban ráöntöm a lapra, elsimítom egyenesre és azonnal ráteszem a következő lapot. A második lapot vékonyan megkenem forró lekvárral, és rákenem a fele banános krémet, majd a tetejére sorakoztatom a felvágott ananászt és jön a krém másik fele és befedem a harmadik lappal.
A harmadik lapot szintén megkenem forró lekváros-pudingos krémmel és befedem az utolsó negyedik lappal. Hűtőbe rakom.
Másnap vízgőz felett elkészítem a csokimázat, ráöntöm a sütemény tetejére, elsimítom és a hűtőbe rakom ismét dermedni.
Szeletelve kínáljuk.
Aki szeretné díszítheti félretett krémmel vagy ananász darabokkal.