Elmentem!Boros fehérmártás
Hozzávalók:
- 10 dkg pulyka vagy csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- olaj
- 150 ml tejszín
- 50 ml fehérbor
- só
- bors
- ételízesítő
- 1kiskanál étkezési keményítő vagy liszt
|
Elkészítési idő: |
25 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
2 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A pulyka vagy csirkemellet kis kockákra vágjuk.
Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott húst, és fehéredésig pirítjuk. Mikor a hús megpuhult, sóval borssal ételízesítővel, és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
Egy kiskanál étkezési keményítőt (vagy lisztet) csomómentesre keverünk 150 ml tejszínnel és 50 ml fehérborral, és ráöntjük a fűszerezett húsra, majd összeforraljuk.
Ha nincs hús kéznél, akkor elkészíthetjük a mártást magában, majd a végén pirított húsos szalonnához (vagy sonkához) adjuk.
Főtt tésztával és nokedlivel is tálalható.
Vicuska1 (143 Recept)Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett.
Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.