Főoldal / Reform ételek / Céklás humusz

Céklás humusz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Céklás humusz

Céklás humusz

Hozzávalók:

  • 2 db cékla
  • 1 db konzerv csicseriborsó
  • 1 citrom leve
  • 1tk őrölt római kömény
  • 1-2 tk pörkölt egész római kömény
  • tejföl (v. joghurt)
  • őrölt fehér bors
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az egész római köményt egy teflon serpenyőben, állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pirítsuk meg. Ezután öntsük egy tányérra, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A céklát főzzük puhára, majd szűrjük le, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután hámozzuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokra.

A csicseriborsó levét szűrjük le, majd a céklával, a citromlével, az őrölt római köménnyel, és ízlés szerint sóval, és őrölt borssal együtt botmixerrel pépesítsük.

Ezután hagyjuk egy rövid ideig állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt a céklás humusz tetejét szórjuk meg a pörkölt római köménnyel, mentalevéllel, és ízlés szerint kanalazzuk rá tejfölt, vagy joghurtot. Kínáljunk hozzá ízlés szerint kenyeret, vagy péksüteményt.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére