Főoldal / Torták / Diabetikus gyümölcsös túrótorta

Diabetikus gyümölcsös túrótorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diabetikus gyümölcsös túrótorta

Diabetikus gyümölcsös túrótorta

Hozzávalók:

  • 36 dkg diabetikus omlós keksz
  • 10 dkg puha vaj
  • gyümölcslé
  • 50 dkg túró
  • 6 kávéskanál Stevia cukor (édesítő)
  • 2 citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor (diabetikus)
  • 8 dl tejszín
  • 2 csomag zselatin
  • gyümölcs
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kekszet ledaráljuk, majd és a vajjal és a gyümölcslével összegyúrjuk és a tortaforma aljába nyomkodjuk.

A túrót áttörjük, összekeverjük az édesítővel, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, majd a felvert tejszínt is hozzákeverjük. A zselatint 2 dl vízben feloldjuk, felmelegítjük és lassan a túrós masszához csurgatjuk és elkeverjük. Beleforgatjuk a kisebb darabokra vágott gyümölcsöket.

A gyümölcsös-túrós krémet a tortaformában lévő kekszes alapra öntjük, elsimítjuk és hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt a krém, a torta tetejét gyümölcsökkel díszítjük.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére