Főoldal / Torták / Diétás diókrémes torta

Diétás diókrémes torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diétás diókrémes torta

dietas-diokremes-torta

Hozzávalók:

  • 6 egész tojás
  • 6 ek. édesítő
  • 5 ek liszt
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 20 dkg darált dió
  • 1 dl tej
  • kicsi fahéj
  • rumaroma
  • marék mazsola
  • 10 dkg édesítő (eritrit, xilit)
  • 15 dkg ráma
  • 1 tábla diabetikus csoki
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A sárgákat habosra keverjük az édesítővel. Belekeverjük a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. Végül beleforgatjuk a fehérjékből vert kemény habot.

Egy sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt 3 lapba vágjuk.

A darált diót, a mazsolát, a fahéjat, és az édesítőt a tejben addig főzzük míg gyöngyözni nem kezd. Hűlni hagyjuk, és hozzáadjuk a margarint. Ezzel a krémmel kenjük meg a lapokat. (Keveset tegyünk félre a díszítéshez.)

A csokit vízgőz felett felolvasztjuk 1 tk. olajjal, és bevonjuk vele a torta tetejét. Hűtőbe tesszük.

A maradék krémet nyomózsákba tesszük és tetszés szerint díszítjük vele a torta tetejét. Ízlés szerint diószemeket is tehetünk rá.

Tipp / megjegyzés:
Ezt a cukrosok is bátran fogyaszthatják, mi is ezt így ettük és a cukrunk nem változott.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére