Főoldal / Desszertek / Erdei gyümölcsös pohárkrém

Erdei gyümölcsös pohárkrém

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Erdei gyümölcsös pohárkrém

erdei-gyumolcsos-poharkrem

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 15 dkg darált keksz

A krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db citrom leve
  • 2-3 ek. porcukor (ízlés szerint)
  • 1 tk. vanília kivonat

A gyümölcsös réteghez:

  • 25 dkg erdei gyümölcs
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4 ek. cukor
Elkészítési idő: 25 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kekszet zacskóba tesszük, és egy sodrófával jó alaposan összetörjük. Nem baj, ha marad benne pár nagyobb darab. Elosztjuk a 4 pohár aljában.

A mascarponét kikeverjük a porcukorral, a citromhéjjal, a vanília kivonattal, és ízlés szerint csorgatunk bele citromlevet is. Hűtőbe tesszük.

Elkészítjük a gyümölcsöntetet. A gyümölcsöt egy lábosba tesszük, rászórjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Felforraljuk, és addig főzzük, amíg sűrű lesz.
Amikor kihűlt, a mascarpones krémmel váltakozva tetszés szerint rétegezzük a poharakba.

Azonnal fogyasztható, de 2 napig is eláll a hűtőben.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére