Főoldal / Torták / Eszterházy torta Marcsi konyhájából

Eszterházy torta Marcsi konyhájából

Eszterházy torta Marcsi konyhájából

Eszterházy torta Marcsi konyhájából

Hozzávalók:

A lapokhoz:

  • 37 dkg darált dió
  • 12,5 dkg liszt
  • 33 dkg cukor
  • 10 tojás fehérje

A krémhez:

  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 1cs. habfixáló
  • 5 dkg porcukor
  • 5-6 dkg darált dió
  • ízlés szerint rum vagy aroma

A díszítéshez:

  • 30 dkg fehér marcipán
  • 5 dkg olvasztott csokoládé
  • marcipán rózsa
  • tejszínhab
  • darált dió az oldalára
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Sütőpapírra 5 egyforma kört rajzolunk egy tányér vagy a tortaforma aljának a segítségével.

A tojás fehérjét kemény habbá felverjük. Hozzáadjuk a cukrot amivel keményedésig verjük, majd az előre összekevert diós liszttel egyneművé keverjük. A tésztát a papiros körökre egyformán elkenjük, és 200 fokon 10-12 perc alatt megsütjük, de figyeljünk, hogy ne barnuljon meg.

A krémhez a pudingot a szokásos eljárással felfőzzük, majd kihűtjük.
Amikor kihűlt,  gép segítségével simára keverjük, vagyis csomómentesre, és hozzáadjuk a darált diót, a rumot, és a felvert tejszínhab 2/3 részét.

A maradék habot félretesszük a tetejére a díszítéshez.
Amikor a krémmel elkészültünk, egy tortaformába tesszük az első lapot amit megkenünk krémmel, és befedjük a második lappal. Így folytatjuk a rétegezést amíg tartanak a hozzávalók és a krém.

Az utolsó lapra egy kevéske krémet teszünk, majd  a hűtőbe tesszük 1 órára pihenni.
Kivesszük a formából, körbe kenjük az oldalát a maradék krémmel és a darált dióba forgatjuk.
A fehér marcipánt (kb 30 dekát) kinyújtjuk és a torta tetejére tesszük. Vízgőz felett megolvasztott csokoládéval díszítjük a tetejét. Fogvájóval csíkokat is húzhatunk a csokoládéba. Ha megdermedt, tejszínhab rózsákkal és marcipán rózsával díszítjük.

Nagyon finom sütemény. Kicsit macerásnak tűnik de nem kell megijedni. Próbáljátok ki ti is :)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére