Főoldal / Desszertek / Francia mákos krémes

Francia mákos krémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Francia mákos krémes

Francia mákos krémes

Hozzávalók:

A mézes lapokhoz:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek. méz
  • 7 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 kk.szódabikarbóna

A mákos piskótához:

  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • 3 ek. víz
  • 1/2 dl olaj
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 10 dkg mák (lehet őröletlen is)

A krémhez:

  • 3 tojás sárgája
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 cs. vanília ízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A mézes lap hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. A lapokat egyenként kb 22×38 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egy ekkora tepsi hátán kisütjük előmelegített sütőben. 180 fokon kb. 8-10 perc alatt elkészül. Nem szabad túlsütni!

A mákos piskótához a tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a mákkal.

A fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a mákos masszát a sütőporral és a liszttel együtt.

Kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe (amin a lapokat sütöttük) belesimítjuk a masszát és 180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!), majd kihűtjük.

A krémhez a tojássárgákat a kristálycukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.

A margarint alaposan kikeverjük a porcukorral. Ha a pudingos krém kihűlt, akkor hozzáadjuk a margarinoshoz és alaposan összekeverjük a kettőt.

Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a mákos piskóta, amire a krém másik fele kerül. Végül a második mézes lappal befedjük.

A tetejére olvasztott étcsokoládét simítunk.

Francia mákos krémes 5.00/5 (1 értékelés)

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére