Főoldal / Levesek / Füstölt sonkás raguleves

Füstölt sonkás raguleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Füstölt sonkás raguleves

Füstölt sonkás raguleves

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg füstölt  sonka vagy tarja
  • 40-50 dkg sertés comb
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • zsír vagy olaj
  • 2 duci gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 nagyobb fehérrépa
  • 1-2 db burgonya
  • 1/2 csokor kapor
  • 2-3 dl tejföl
  • 1 ek. keményítő
  • bors
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sonkát annyi vízben ami ellepi megfőzzük, majd a vízből kivesszük és hagyjuk kihűlni. (a legjobb ha feldaraboljuk és úgy főzzük meg, úgy lényegesen rövidebb idő alatt megpuhul.)

A vöröshagymát megpucoljuk és apróra felvágjuk, majd kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Rádobjuk az apró kockára vágott húst és magas lángon átpirítjuk. Hozzáadjuk a sonka főzőlevének egy részét, borsozzuk, majd elkezdjük főzni.

Amikor a hús már majdnem teljesen megfőtt, hozzáadjuk a tetszőlegesen felszeletelt sárga és fehérrépát, a burgonyát, a sonka darabokat és felöntjük a maradék sonkalével. Szükség szerint vizet is adhatunk hozzá, majd a főzőlevet megkóstolva szükség szerint sózzuk, borsozzuk és készre főzzük.

A keményítőt a tejföllel és kevés vízzel csomómentesre kikeverjük, és besűrítjük vele a levest. A végén beleszórjuk az apróra vágott kaprot is.

Friss kaporral, újhagymával (vagy snidlinggel) megszórva tálaljuk.

Füstölt sonkás raguleves 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére