Fűszeres kávés fagyi – paleo
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Válasszuk ketté a tojásokat, a sárgákat az édesítő felével keverjük habosra, fehéredésig. A mandulatejet és a kávét öntsük egy kisebb fazékba és melegítsük fel (nem kell felforralni). Majd csurgassuk a habos tojássárgához folytonos keverés közben. Öntsük vissza a fazékba és alacsony lángon vagy vízgőz felett kevergetve főzzük 5-6 percig, míg kicsit besűrűsödik. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a zselatint, a vanília magjait és a fűszereket. Keverjük simára és hűtsük ki, majd tegyük hűtőbe, kb fél órára.
A tojásfehérjéket verjük fel. Amikor félkemény, kanalanként adjuk hozzá a maradék édesítőt, verjük tovább, míg fényes, kemény hab nem lesz belőle. A behűtött kókuszkrémet is verjük kemény habbá. (Ha nem szeretnél kókuszkrémet használni egyszerűen hagyd ki, vagy ha van maradék tojásfehérjéd, akkor használj 1-2 plusz fehérjét.)
Amikor a kávés krém elkezd megdermedni, keverjük hozzá a tojáshab harmadát, lazítsuk fel vele, majd a maradékot is forgassuk bele óvatosan egy spatulával. Végül keverjük bele a kókuszkrémet is. Öntsük a krémet egy szilikon formába vagy műanyag dobozba és tegyük a fagyasztóba 2-3 órára.
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza!