Gesztenyetorta Zsuzsi konyhájából
Hozzávalók:(26 cm-es tortaformához) A tésztához:
A gesztenyekrémhez:
A díszítéshez:(ízlés szerint)
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A lisztet, a darált diót és a holland kakaót összekeverjük, majd a tojássárgás masszához adjuk. A végén apránként beleforgatjuk a fehérje habot is.
Sütőpapírral bélelt 26 cm- es tortaformába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Amíg a tortalap sül elkészítjük a krémet.
A puha gesztenyemasszában elkeverjük a rumot. (vagy kevés rumaromát)
A tojássárgáját a cukorral kikeverjük majf vízfürdőre állítva folyamatosan kevergetve sűrű krémmé “főzzük”. Ha elkészült a gesztenye masszához keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és lazán összekeverjük a gesztenyés krémmel.
A megsült és kihűlt tortalapot háromba vágjuk és megtöltjük a krémmel.Majd kívül is bevonjuk vele.
A tejszínt habbá verjük, nyomózsákba töltjük és berácsozzuk vele a torta tetejét. Gesztenyemasszából golyókat készítünk, olvasztott csokiba mártogatjuk, majd száradás után a rácsok közé tesszük.
Megszórhatjuk apróra vágott kandírozott gyümölccsel vagy akár friss eperkockákkal is.
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.