Főoldal / Torták / Gesztenyetorta Zsuzsi konyhájából

Gesztenyetorta Zsuzsi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenyetorta Zsuzsi konyhájából

Gesztenyetorta Zsuzsi konyhájából

Hozzávalók:

(26 cm-es tortaformához)

A tésztához:

  • 8 tojás
  • 8 ek. cukor
  • 4 ek. liszt
  • 2 ek. darált dió
  • 2 ek. holland kakaó

A gesztenyekrémhez:

  • 40 dkg gesztenyemassza
  • 2 ek. rum
  • 3 tojás sárgája
  • 8 dkg cukor
  • 2,5 dl tejszín

A díszítéshez:(ízlés szerint)

  • 2 dl tejszín
  • gesztenyemassza
  • csokoládé
  • kandírozott/friss gyümölcsök
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A lisztet, a darált diót és a holland kakaót összekeverjük, majd a tojássárgás masszához adjuk. A végén apránként beleforgatjuk a fehérje habot is.
Sütőpapírral bélelt 26 cm- es tortaformába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Amíg a tortalap sül elkészítjük a krémet.

A puha gesztenyemasszában elkeverjük a rumot. (vagy kevés rumaromát)

A tojássárgáját a cukorral kikeverjük majf vízfürdőre állítva folyamatosan kevergetve sűrű krémmé “főzzük”. Ha elkészült a gesztenye masszához keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és lazán összekeverjük a gesztenyés krémmel.

A megsült és kihűlt tortalapot háromba vágjuk és megtöltjük a krémmel.Majd kívül is bevonjuk vele.

A tejszínt habbá verjük, nyomózsákba töltjük és berácsozzuk vele a torta tetejét. Gesztenyemasszából golyókat készítünk, olvasztott csokiba mártogatjuk, majd száradás után a rácsok közé tesszük.
Megszórhatjuk apróra vágott kandírozott gyümölccsel vagy akár friss eperkockákkal is.

Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Gesztenyetorta Zsuzsi konyhájából 5.00/5 (1 értékelés)

Békefi Zsuzsi (11 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére