Főoldal / Egytálételek / Húsos töltött cukkini

Húsos töltött cukkini

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsos töltött cukkini

Húsos töltött cukkini

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb cukkini
  • 50 dkg darált hús
  • 1 egész tojás
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • bors
  • bazsalikom
  • aprított rozmaring, és lestyán levél
  • olaj
  • 10 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A meg tisztított cukkini belsejét egy kanál segítségével kikaparjuk, és lereszeljük (vagy nagyon apróra felaprítjuk). A hagymát apróra vágjuk és a fokhagymával együtt, kevés olajon üvegesre pirítjuk.

A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a  pirított hagymát, a reszelt cukkinit, a tojást, a fűszereket, a sót, és alaposan összekeverjük. A cukkiniket egy hőálló edénybe, vagy tepsibe fektetjük, és megtöltjük őket a töltelékkel.

Kevés vizet öntünk alá, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, alufóliával letakarva készre sütjük. A végén vegyük le róla a fóliát, és hagyjuk picit megpirulni.

Tipp / megjegyzés:
Azért takarjuk le fóliával, hogy egyenletesen átsüljön, és ne égjen meg a sajt sütés közben.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére