

Joghurtos lángos
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, majd az élesztőt is belemorzsoljuk. Hozzáadjuk a joghurtot, a langyos vizet, és egy fakanál segítségével jó hólyagosra kidolgozzuk.
Letakarva, langyos helyen a kétszeresére kelesztjük, majd még egyszer-kétszer átkeverjük és újrakelesztjük.
Olajjal lekent munkalapra borítjuk, olajos kézzel ökölnyi nagyságú darabokat tépünk, jól kihúzkodjuk. Forró olajban aranyszínűre kisütjük.
Először fedő alatt, fordítás után fedő nélkül.
Ízlés szerint, sajttal, tejföllel, fokhagymás kencével kínáljuk.
Kedves Edit!
Mostanában kezdtem vásárolni a” Blikk Receptek” c. füzetet, és Kard Évával együtt mindkettőtök recepjei lettek a kedvenceim.Elhatároztam, hogy megkereslek a neten is.
Gratulálok a csodásan elkészített és lefotózott ételekhez és süteményekhez.Ez az elkészítési mód nagyon közel áll hozzám .
Én sajnos messze nem vagyok ilyen szuper konyhatündér, mint Te, de azért próbálkozom……
Egyszerűen és nagyon világosan leírsz mindent , így könnyen el tudom a kedvenceimet készíteni.
Még egyszer köszönöm a remek recepteket ,és folyamatosan követlek.
Gellértné Éva Budapestről