Kacsás kása farhátból
Hozzávalók:
Ha fel akarjuk turbózni tehetünk hozzá zöldborsót, sárgarépát, így nem csak finomabb, de színesebb is lesz. |
|
Elkészítés:
A rizst beáztatom.
A húslevest megfőzöm a leveskockával, majd a húst kiveszem, és lefejtem. A zöldségeket felaprítom.
A rizst a zöldségekkel megfőzöm, hozzákeverem a húst, kevés kacsízsírt is adok hozzá majd fűszerezem.
Tálaláskor szedek a tányérra kacsás kását, díszítem chilivel és petrezselyemzölddel.
Tipp / megjegyzés:
Márton nap tájékán ludas kását akartam főzni, de nem jött össze.
Nos kacsafarhátból – a csirkefarhát mintájára – készült jó zöldségesen és fűszeresen egy húsleves, amit aztán cérnametélttel fogyasztottam el. Isteni volt.
A húsából rizzsel – ha van ludas kása – akkor kell lennie kacsás kásának is, készült egy finom étel. Ez lett belőle: kacsás kása, ami egy pépszerű étel. Ezért senki ne várja, hogy ez egy szép szemcsés étel legyen.