Káposztás-sonkás palacsinta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A sonkát vízben puhára főzzük és apró kis darabokra vágjuk.
A káposztát jól kimossuk, hogy ne legyen túlzottan savanyú, majd kisebb darabokra vágjuk.
Az olajat egy lábosban felhevítjük, belerakjuk a káposztát, egy kevéske cukorral megszórjuk megdinszteljük. Amikor ezzel kész vagyunk a sonkát és a káposztát összekeverjük.
A palacsintákat megtöltjük a káposztás-sonkás töltelékkel és feltekerjük. Feltekerés után három darabra vágunk minden palacsintát.
Egy kiolajozott hőálló edénybe sorakoztatjuk őket, szorosan egymás mellé.
A tejszínt, a tejfölt, a reszelt sajtot összekeverjük. Csipet sóval ízesítjük, majd a palacsinták tetejére öntjük.
180-190 fokos sütőben kb fél órán keresztül sütjük. Melegen és langyosan egyaránt finom.