Főoldal / Desszertek / Kapros túrós lepény-ch csökkentetten

Kapros túrós lepény-ch csökkentetten

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kapros túrós lepény-ch csökkentetten

Kapros túrós lepény-ch csökkentetten

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg ch csökkentett liszt-DW-sütemény liszt
  • 10 dkg tönkölybúza liszt (vagy 20dkg finom liszt)
  • 8 dkg sertés zsír
  • 1,5 dkg élesztő-friss
  • 1 tk. só
  • 1 dkg DW4:1 negyedannyi cukorhelyettesítő (vagy 4dkg  cukor)
  • 15 dkg   tejföl

A töltelékhez:

  • 90 dkg krémtúró
  • 1 tk. só
  • 8 dkg vaj
  • 2 dkg DW4:1 negyedannyi cukorhelyettesítő (vagy  8dkg cukor)
  • 3 db tojás sárgája
  • 4 db tojás fehérje
  • 2 dkg tönkölydara
  • 1 csokor kapor-aprítva

A tetejére:

  • 1 db tojássárgája
  • 3 dkg tejföl
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztához a liszteket összeszitáljuk, belekeverjük a sót, a cukrot, majd elmorzsoljuk benne a zsírt, hozzáadjuk az élesztőt és a tejföl hozzáadásával tésztává formázzuk.

A töltelékhez a túróval elkeverjük a sót, a cukrot, a tojássárgát, az olvasztott vajat, a tönkölydarát, a kaprot,majd a felvert tojásfehérjével lazítjuk.

Egy 24×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a kinyújtott tésztát belesimítjuk.
Ráöntjük a túrós tölteléket, és a tetejét tojássárgával elkevert tejföllel megkenjük.

180°C-ra előmelegített sütőben kb 50 perc alatt megsütjük.

Tipp / megjegyzés:
A ch csökkentett liszt több folyadékot vesz fel.

Kapros túrós lepény-ch csökkentetten 5.00/5 (1 értékelés)

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére