Klasszikus kókusztekercs
Hozzávalók:A kakaós-kekszes alaphoz:
A kókuszkrémhez:
A hempergetéshez:
|
|
Elkészítés:
A kakaós-kekszes alap hozzávalóit összegyúrjuk, és egy jól formálható masszát kapunk a végén. Ha nagyon száraz, akkor adunk hozzá még egy pici tejet. Ha túlságosan ragad, akkor egy kis darált kekszet. A lényeg, hogy egy szép gombóc legyen, amivel könnyű dolgozni. Ezután ketté osztjuk amit le is mérhetünk, hogy egészen pontosak legyünk, de persze nem muszáj.
A szoba hőmérsékletű, puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kókuszt is és alaposan beleforgatjuk.
Egy gyúródeszkát vagy folpackot hintsünk meg alaposan kókuszreszelékkel, majd nyújtsuk ki téglalap alakúra az egyik kekszmassza felet, úgy, hogy a tetejét is kókuszozzuk, hogy ne ragadjon. Körülbelül fél centi vastag legyen.
Kenjük meg a kókuszos krém felével, majd tekerjük fel, úgy mint a bejglit szoktuk, és csomagoljuk be a fóliába. Ugyanígy járjunk el a másik tekerccsel is.
Hideg helyre tesszük pár órára majd enyhén vizes késsel szeletelve kínáljuk.
Jó étvágyat!