Főoldal / Desszertek / Klasszikus kókusztekercs

Klasszikus kókusztekercs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Klasszikus kókusztekercs

Klasszikus kókusztekercs

Hozzávalók:

A kakaós-kekszes alaphoz:

  • 60 dkg darált keksz
  • 15-20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál holland kakaópor
  • 4 dl tej
  • rum vagy rumaroma ízlés szerint

A kókuszkrémhez:

  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

A hempergetéshez:

  • kb. 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kakaós-kekszes alap hozzávalóit összegyúrjuk, és egy jól formálható masszát kapunk a végén. Ha nagyon száraz, akkor adunk hozzá még egy pici tejet. Ha túlságosan ragad, akkor egy kis darált kekszet. A lényeg, hogy egy szép gombóc legyen, amivel könnyű dolgozni. Ezután ketté osztjuk amit le is mérhetünk, hogy egészen pontosak legyünk, de persze nem muszáj.

A szoba hőmérsékletű, puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kókuszt is és alaposan beleforgatjuk.

Egy gyúródeszkát vagy folpackot hintsünk meg alaposan kókuszreszelékkel, majd nyújtsuk ki téglalap alakúra az egyik kekszmassza felet, úgy, hogy a tetejét is kókuszozzuk, hogy ne ragadjon. Körülbelül fél centi vastag legyen.

Kenjük meg a kókuszos krém felével, majd tekerjük fel, úgy mint a bejglit szoktuk, és csomagoljuk be a fóliába. Ugyanígy járjunk el a másik tekerccsel is.

Hideg helyre tesszük pár órára majd enyhén vizes késsel szeletelve kínáljuk.

Jó étvágyat!

Klasszikus kókusztekercs 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére