Főoldal / Levesek / Korhelyleves Erzsike konyhájából

Korhelyleves Erzsike konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Korhelyleves Erzsike konyhájából

Korhelyleves Erzsike konyhájából

Hozzávalók:

  • 20 dkg csülök (füstölt)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • egy kevés csombor (borsikafű)
  • 2-3 db babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 szál kolbász (füstölt)
  • 3 ek.  tejföl (+ a tálaláshoz)
  • 1 ek. liszt
  • pirospaprika (őrölt)
  • őrölt bors
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csülköt, a hagymát, az áttört fokhagymát, a csombort és a babérlevelet egy lábasba tesszük.

A hagymát csíkokra vágjuk. A savanyú káposztát egyszer átvágjuk, hogy ne legyenek hosszúak a szálai (ha túl savanyú, kicsit átöblítjük). Ezeket is hozzáadjuk a csülökhöz.
Felöntjük vízzel és egy órán át főzzük.

Ekkor beletesszük a karikázott vagy hasábra vágott zöldségeket. Rövid idő múlva (kb.10perc) hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt is.

Amikor minden megpuhult. A főzőléből egy keveset kiveszünk, a tejföllel és a liszttel csomómentesre keverjük, majd behabarjuk vele a levest. Megszórjuk a levest pirospaprikával, enyhén megsózzuk, megborsozzuk és egyet forralunk rajta.

Tejföllel kínáljuk.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére