Lusta asszony túrósa
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A lisztet egy csipet sóval, a 15 dkg porcukorral és a sütőporral egy tálban alaposan összekeverjük, majd kétfelé osztjuk.
A tojást felverjük kissé, nem kell nagyon habosra, inkább csak homogénre keverjük. Hozzáadjuk a fél liter tejet és a vaníliás cukrot.
Egy kb. 20×30 cm-es tepsi alján elkenjük a 10 dkg vaj felét, majd egyenletesen rászórjuk az egyik adag lisztes keveréket. (Én egy kicsit megrázogattam a tepsit, hogy egyenletesen elterüljön.) A tetejére kézzel rámorzsoljuk a fél kg túrót, ráreszeljük a fél citromhéjat, rászórjuk a mazsolát. Végül amennyire lehet, egyenletesen rászórjuk a másik adag lisztes keveréket.
Ráöntjük a tojásos, cukros tejet, ráreszeljük a maradék citromhéjat, és apró darabokban rámorzsoljuk a maradék 5 dkg vajat. Akinek úgy könnyebb, felolvasztva is rá lehet önteni.
Több helyen, a tepsi aljáig lenyúlva villával óvatosan meglazítjuk, hogy a folyadék rendesen át tudja járni. Fél órát pihentetjük, hogy a folyadékot kicsit magába szívja. Előmelegített sütőben 150 fokon 45-50 percig, tűpróbáig sütjük.